İnternette Arayınız!

28 Mart 2021 Pazar

Kumru’da yaşamak ayrıcalık/ Bekir AKKAYA

Dolu dolu günler geçirmek ve dolu dolu yaşamak herkese nasip olsun. Yaşadığımız güzellikleri sizlerle paylaşmak ve yaşatanlara bu köşede teşekkür etmek istiyorum. Ne varki günlük olarak yazsak ancak bu tempoya yetişebiliriz. Yeşil İlçemiz Kumru’da son zamanlarda çok sayıda proğram ve etkinlikler üst üste yapılıyor.

          İlçemize ilk gez gelenlerin, ilçemizi bir iki saatliğine görmesi “gerek insan ilişkilerini ve gerekse Kumru’muzun güzelliklerine” hayran kaldıklarını hiçte böyle bir ilçe ile karşı karşıya kalacaklarını tahmin

etmediklerini söylemeleri bizlere hem keyif ve hem de üzüntü veriyor. Üzüntü vermesinin nedeni; “İlçemizi hak ettiği ölçüde benim kanaatim tanıtamıyoruz.”  Emin olun bizim tanıtımımızı yapanlar Kumru’da tesadüfen de olsa bir yudum su içenler genelde.

          Kumru’da sokaklar yaz ve kış hep cıvıl cıvıldır. Ben sahilde bir çok yerleşim birimlerinde akşam saat 9.00’da sokakların boşaldığını bilirim. Ama bizim Kumru’da gece saat 12.00’de yürüyüş yapılarak doyumsuz sohbetler yapıldığını, zaman zaman yol boyu sohbetlerine  kendimin de katıldığını söyleye bilirim. Geçmiş yıllarda ŞİMAL-EV’de sabahlara kadar doyumsuz ve seviyeli muhabbetler yapıldığına çok şahit olmuşumdur. Kumru Huzurlu ve emin bir ilçe… Kumru canlı ve neşeli bir ilçe… Böyle bir ilçede yaşamak ve görev yapmak benim açımdan bir ayrıcalıktır. Tabi ki başkaları için de…

          Siz bu yazıları okurken bir yerlerde mutlaka bir proğram çalışması ya da bir sosyal etkinlik mutlaka mevcuttur. Proğram çalışması içersinde bulunanlar, yaptığımız gösteriyi nerede sunabiliriz diye bir düşünceleri de yoktur. Gönülleri bu konuda rahattır.

          Erçal AŞ  ve özellikle Bir Kumru Sevdalısı İsmet Erçal “Kumru kültürüne yaptığı sayısız katkının yanında, bir Kültür Sarayı yaparak Kumrulunun hizmetine sunmuştur. Kumru’ya gelip salonun içersine girenlerin hayranlıkları gözlerine ve sözlerine yansımaktadır. Bir çokları bu güzellikleri görünce bir anlam verememekte, “keşke her ilçede bir İsmet Erçal olsa” diyerek memnuniyetlerini ifade etmektedir. Bizim Kumrumuzun çekemezleri de “ biz birilerine ödül verdirerek şov yaptırmayız diyerek sayfalar dolusu hikaye ve masallar yazmakla meşguldürler. Sanki görünmeyen bir köy var uzakta…Oysa insanlar gördüklerine ve dokunduklarına inanıyor, boş sözler kimsenin de umurunda değil.

          Sahnede 27 kişi ve güle oynaya, oynayacakları tiyatronun son hazırlıklarını sürdürüyorlar. Nerede mi? Kumru Halk Eğitimi Salonunda. Kumru Halk Eğitim Tiyatro Ekibi Üstün Dökmen’in Komşu Köyün Delisi oyununu yakında Kumrululara sunacaklar.  Yönetmenliğini Öğretmen D.Mehmet Muslu’nun yaptığı tiyatro oyununu bana göre deliler değil, akıllılar izlemeli. İzlemeli ki, tescilli deli ile akıllılık arasındaki farkı gözleri ile görmeli. Ben çoktan biletimi ayırttım bile…Nereden mi ? Tabi ki deliler bölümünden…

          Bugünlerde Kumru Spor severler, gerek oynayarak ve gerekse izleyerek sporun keyfini çıkartıyor. Kumru Emniyet Amirliği’nin düzenlemiş olduğu Halı Saha Futbol Turnuvası bütün hızı ile sürüyor. Sona yaklaşıldıkça heyecan artıyor. Bakalım turnuva sonunda kupa kimin olacak? Biz buradan tüm takımlara başarılar diliyor, etkinliği düzenleyenlere de teşekkürlerimizi iletiyoruz.

          Bu arada Kumrumuzda sokaklarımız bayraklarla donatıldı. Bayrak bizler için namusla eş değerdir. Her şeyden vazgeçilir ama bayrak ve vatandan asla…Türk Eğitim-Sen Fatsa Temsilciliği ve Gazetemiz iş birliği ile yaptığı “Çanakkale Şehit Ve Gazilerini Anma Proğramı” Erçallar Kültür Sarayında Türk Eğitim Sen Kumru Temsilci Başkanı Hacı Hüseyin Sana’nın gayretleri ile Kumrululara da sunuldu. Salonun tıklım tıklım dolması proğramın ilçemizde gösterilmesi Kumruluları son derece memnun etti. Kumrulu şehitlerin resimleri bir çoklarının ağlamasına neden oldu. Bu vesile ile tekrar teşekkür ediyoruz.

          Kumru Kaymakamlığınca başlatılan,Halk Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Gençlik ve  Spor Müdürlüğününce yürütülen “Step ve Aerobik” kursu Kumrulu bayanları çok sevindirdi. 25 kişinin katılımı beklenirken, kursa 60’ın üzerinde bayanın katılması Kumrumuzdaki canlılığın en büyük göstergesi. Kumrumuza hayırlı olsun diyor, diğer etkinlik ve prğramlarda buluşmak ümidiyle saygılar sunuyorum.

          Buluşmak ümidiyle…

        Bekir AKKAYA/26.03.2005/ Karadeniz Haber Postası Gazetesi

        Bu yazı 26.03.2005 Tarihinde KARADENİZ HABER POSTASI GAZETESİNDE Bekir Akkaya imzası ile yayımlanmıştır.

           ---------

© Bekir Akkaya Blogspot Copyright 2000 © Kaynak göstererek kullanmaya özen gösteriniz. Tüm yasal haklar https://bekirakkaya.blogspot.com.tr/ye aittir. Çalınan her türlü içeriğin hukuki ve cezai sorumluluğu çalanın kendilerine aittir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder