İnternette Arayınız!

7 Şubat 2021 Pazar

Üst perdeden Ahkam Kesenlere Örnek

Elini hiç bir şeye değdirmeyecek, hep emredecek, sırtları sıvazlanacak, hiç bir şey yapmadan yapanlara da talimat veren çok bilmişlere bir örnek. 

Muhterem Bekir Hocam, 

www.kumru.org sitesini ilgiyle takip ediyor, imkanım ölçüsünde de yazılarımla siteye destek veriyorum. Doğrusunu söylemek gerekirse sitenin yayın faaliyetine başladığı ilk aylardaki heyecanı hep taşıdım. Şu da var ki, yazı yazdığımız, dost kabul ettiğimiz ve bizi dost kabul eden insanlarla, sanal da olsa, aynı mekanı paylaşmanın bazı sorumlulukları da beraberinde getirdiği inancına sahibim. Bu cümleden olarak:

-         Gönlümden geçer ki,

sitede İstanbul şivesi olan Türkçe ile yazı yazmaya hassasiyet derecesinde dikkat edilsin.

-         Sitede, karşılıklı yıpratma atışmaları halinde yapılan yazışmaların sitenin kalitesini düşürdüğü dikkate alınsın.

-         Eğer yazı yazdığımız site başta Kumru’ya hizmet amacıyla yayın faaliyeti sürdürüyorsa Kumru’nun tarihi, kültürü, geleneği, folkloru, halkının ahlak yapısı vb. nazar-ı itibara alınsın.

-         Site her şeyden evvel eli kalem tutan Kumrululardan gerek akademi çevrelerinin, gerekse yeni yetişecek neslin ortak bir buluşma zemini olsun.

-         Yayım faaliyeti şahsiyetleri değil hadiseleri ve fikirleri ön plana çıkarsın.

-         Siteyi yurt dışından takip eden nice Kumrulu insanımızın olduğu dikkate alınarak dünyanın çeşitli yerlerinde yaşam süren insanlarımızın meseleri de icabında gündeme getirilsin.

-         Siteye yazı yazanlar ve siteyi yönetenler tarafından site, siyasi bir kimlik ve görüntü kazanmaktan özellikle uzak tutulsun.

-         Her şeyden evvel bu sitenin uzun yıllar hizmet verebileceği dikkate alınarak sorumlu ve kaliteli bir yayımcılığa özen gösterilsin.

       Muhterem hocam, yukarıdaki cümleler kaliteyi yakalama noktasında dikkate alınmasını uygun gördüğüm şimdilik aklıma gelen düşüncelerdir. Uygun görür müsünüz bilmem ama sitede yazı yazan biri olarak, sitenin şahsi kalem atışmalarına feda edilerek kalitesinden ödün verilmemesi gerektiğine kaniyim.

       Saygılarımla.                                                      Ahmet ÇAPKU

                                                                                     28.01.2004

-----

© Bekir Akkaya Blogspot Copyright 2000 © Kaynak göstererek kullanmaya özen gösteriniz. Tüm yasal haklar https://bekirakkaya.blogspot.com.tr/ye aittir. Çalınan her türlü içeriğin hukuki ve cezai sorumluluğu çalanın kendilerine aittir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder