İnternette Arayınız!

25 Mart 2021 Perşembe

Çaresizlerin Doktoru Alaattin Arıkan ve Fatsa Devlet Hastanesi (16 Yıl Önce Yaptığım Haber)

Bu haber Bekir Akkaya imzası ile KARADENİZ HABER POSTASI GAZETESİ'nde 29.07.2005 tarihinde yayınlanmış o günün şartlarında büyük yankı yapmıştır...

Başhekim Uyardı : Aracılara Para Kaptırmayın!

        Aynı anda bütün polikliniklerin kapısına “ ilaç mümessillerinin ve ilaç tanıtıcılarının muayene esnasında vatandaşları mağdur ederek polikliniklere girmeleri yasaktır.” Yazısı astırdı. Bir hasta olarak şahit olduğumuz bu durum üzerine görüşmemizde verdiği bilgilerin yazılması ve yayınlanması şartı ile aşağıdaki bilgileri aktardı.

        Hastanemizde Kadın doğum bölümlerine erkeklerin girmesinin kesinlikle yasak olduğunu belirten Dr. Alaettin Arıkan : Doğum bölümüne kesinlikle erkek ziyaretci almıyoruz. Bu yüzden başlangıçta epey sıkıntı çektik. Gecenin birinde ikisinde içkili oldukları halde erkek hasta yakınları hastaneye gelerek doğum bölümüne girmek istediklerini, zaman zaman bu yüzden gerginlik yaşandığını , hatta birkaç kişiyi bu yüzden mahkemeye verdiğini belirterek, bu uygulamanın yararını görenler şimdi bizleri arayarak ve yanımıza gelerek bize tebriklerini bildiriyorlar ve özür diliyorlar.” Dedi.

        Fatsa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Alaettin Arıkan Hastane çalışmaları ile ilgili hasta ve hasta yakınlarına faydalı olabilecek açıklamalarda bulundu. Poliklinikte hastaların muayene olmak için sıra beklerken girdiği odanın birinde gördüğü ilaç mümessiline hasta olup olmadığını sorduğunda aldığı cevap üzerine “ vatandaşlar dışarıda bekleşirken burada oturmanız doğru değil, görevlilere yönelerek siz de işinizi doğru yapın” diyerek ikazda bulundu.

İlaç Mümessillerinin Polikliniğe Girmeleri Yasak!

        Fatsa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Alaettin Arıkan “ Ben hastanemizin tüm bölümlerindeki çalışmaları sık sık kontrol ederim. Böyle durumlar söz konusu olunca anında müdahale eder, vatandaşa zorluk çıkartılmasına kesinlikle müsaade etmem. Sizin şahit olduğunuz durum bunlardan birisidir. Bugünden itibaren ilaç mümessillerinin polikliniklere girmeleri yasaklanmıştır.” Dedi.

        Kısa görüşmemiz esnasında hastaların haklarını bilmeleri gerektiğin söyleyen Dr. Alaettin Arıkan “ Sabah saat 09.30’da poliklinik başlamaktadır. Doktorlarımızla birlikte bütün hastanemiz personeli görevinin başındadır. Ben de sık sık bütün bölümleri dolaşır çalışmaları her gün kontrol ederim.

                            Fatsa Devlet Hastanesinde Ziyaret Saatleri

Baştabip Alaettin Arıkan Yasal olarak ziyaret akşam 15.00 ile 16.00 arasıdır. Biz bunu vatandaşların arzularının karşılanması amacıyla Sabah : 10.00-11.00, Öğleden sonra 13.00 – 14.00 ve Akşam 16.00 ile 20.00 arası olmak üzere ziyareti serbest bıraktık. Yakında akşam ziyaret saatlerini yakında 16.00 – 18.00 arası olarak değiştireceğiz. Dedi.
           
        Ziyaret esnasında kesinlikle çocukların getirilmemesini ifade eden başhekim, yiyecek ve içereceklerle de gelinmemesini söyledi. Hastanemiz sadece Fatsa değil, Kumru -Korgan ve tüm çevre ilçelere de hizmet vermektedir. Hasta yakınları kesinlikle aldığımız kararlar doğrultusunda bizlere yardımcı olmalıdır. Dedi.

                            Bıçak Parası Yasak!

        Hastanemizde yapılan hizmetlerden kesinlikle hiçbir ücret alınması söz konusu değildir. Bıçak parası adında ameliyatlardan sonra alınan para kesinlikle suçtur. Böyle bir durum söz konusu olduğunda hasta ve hasta yakınlarının bunu belgeleyerek bizlere bildirmeleri gerekir. Dedi. Hatta kendisinin 24 saat telefonunun açık olduğunu belirterek bana gelerek veya telefon ederek gerekli şikayetleri yaparlarsa gerekli işlemin yapılacağını belirti. Vatandaş kendi haklarını bilmiyor. Ve devletin hastalara verdiği hakları da. Hastanemizle ilgili işlemlerde kesinlikle aracılara gerek olmadığını belirten Dr. Alaettin Arıkan şöyle dedi.

                        Bazıları Aracılık Yaparak Para Alıyor!

            Hiçbir hastamız parasızlık yüzünden mağdur edilemez. Parası olmayanların yeşilkartı bulunan hastalarımızın giderlerini zaten devlet ödemektedir. Böyle bir durumda bulundukları yerlerde ilgili yerlere giderek yeşilkart alınmasını söyleyen Alaettin Arıkan, yeşilkartı bulunmayanların ise Kaymakamlıktan alacakları fakirlik kağıdı veya ilgili parayı hastaneye ödeyecek durumda değildir belgesi alıp hastaneye getirdikleri takdirde hiçbir ücret almadıklarını belirten başhekim “ bu iki durumda söz konusu olmadığı takdirde kendilerine müracaat edip parasız olduklarını dürüst olarak ifade ettikleri takdirde vatandaşlardan para alınmayacağını söyledi. Bana dönerek “bu cümlelerimi özellikle yaz” deyip özellikle Kumru’da bazı B???...... ve M???....ların aracılık yaptığını, hasta yakınlarından bizim almadığımız parayı alarak vatandaşlardan para aldıklarını sonuçta bizim yaptığımız durumu el altından kendilerinin yaptıklarını başkemin kindilerinin dostu olduğunu kendilerinin tanıdıklarını ve adamı olduğunu yalanını söyleyerek yapılanları istismar ettiklerini belirterek “Oysaki biz kimseden böyle bir para talep etmiyoruz. Kesinlikle hastanemizde yatanların aracılara gitmemelerini, bir kuruş para vermemelerini, aracılara gideceklerine kendilerine dürüstçe gelerek durumlarını anlatmalarını kolay bir şekilde hastanemizden taburcu olabileceklerini söyledi. Böyle bir durum söz konusu olduğu takdirde kendilerinin aranmasını bu durumda her türlü yardımın yapılacağını söyledi. Bu durum daha çok Kumru’da yapılmakta olup, diğer ilçelerde de bu tür uyanıkların bulunduğunu söyledi.

                    Mesai Saatlerinde Özel Muayene Yasak!

        Fatsa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Alaettin Arıkan :”Hastanemizde poliklinik sabah saat 9.30’da başlar ve saat 16.00 biter. Bu zaman zarfında doktorlarımızın hastane dışında özel muayene yapmaları suçtur. Ancak öğle saati olan 12.00-13.00 arası Kaymakamlık izni ile özel muayeneye izin verilmiştir. Bunun dışında kesinlikle doktorların özel muayeneleri suç teşkil etmektedir. Bu kurala uymayan durumlar söz konusu olduğu takdirde gerekli yasal işlemler kesinlikle yapılacaktır. “ dedi.

        2.5 yıldan bu yana Fatsa Devlet Hastanesi Başhekimliği görevini yapan Dr.Alattin Arıkan’ın israrla hastanemizde olumsuz bir durum söz konusu olduğunda aramalarını söylediği telefonlarını alarak kendilerinin izinleri ile burada yayınlıyoruz.

Dr. Alaettin Arıkan

Tel : 0 452 423 24 25 – 423 27 37

Fax : 0 452 423 12 41

GSM : 0 532 225 95 48

-0 505 482 58 59

Bekir Akkaya /29.07.2005 /KARADENİZ HABER POSTASI GAZETESİ

Not : Bu haber Bekir Akkaya imzası ile KARADENİZ HABER POSTASI GAZETESİ'nde 29.07.2005 tarihinde yayınlanmış o günün şartlarında büyük yankı yapmıştır...
----
© Bekir Akkaya Blogspot Copyright 2000 © Kaynak göstererek kullanmaya özen gösteriniz. Tüm yasal haklar https://bekirakkaya.blogspot.com.tr/ye aittir. Çalınan her türlü içeriğin hukuki ve cezai sorumluluğu çalanın kendilerine aittir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder