İnternette Arayınız!

16 Nisan 2021 Cuma

Kumrulular İstanbul’da Çoştu -1 /Bekir AKKAYA

Geçen hafta, Merkezi İstanbul-Bağcılar’da 1998 yılında kurulan Kumrulular Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin Geleneksel Kumrulular Piknik Şölenine katıldım. Kurulduğundan bu yana çok güzel hizmetlere imza atan Kumrulular Derneği şöleninde 20.000’in üzerinde Kumruluların piknik şöleni kelimenin tam anlamıyla muhteşemdi.

            Dernek yönetiminde bulunan Mali Müşavir Mustafa Çaya ile birlikte Maltepe-Başıbüyük Köyünde bulunan çamlık alanına, sabah namazı gittiğimizde alan çoktan dolmuş, kadın-erkek çolçocuk sabah kahvaltısı için tüplerini yakmaya çoktan başlamışlardı. Dernek Başkanı Celalettin Dervişoğlu ve yönetim ilgili alanı bir günlüğüne 1.800YTL’ye kiralamışlar. İstanbul’da ikamet eden Kumrulu

dostum Metin Dinç bizlere “Başıbüyük Köyünde Kumrulu 180 hane bulunduğunu, kendisinin de burada oturduğunu” söyleyince hayretimi gizleyemedim.

            Sağlam kaynaklara göre İstanbul’da yaşayan Ordulular nüfus çokluğunda dördüncü sırada imiş. Verilen bilgiye göre İstanbul’da yaşayan Kumrulular, şu anda Kumru’da yaşayan köy ve ilçede bulunan nüfustan çok fazla imiş. Şenlik alanındaki kalabalığı görünce söylenin doğru olduğu kesin. Şenliğe katılan Kumrulular benim tahminim 25.000’in üzerinde…

            Kumru’dan ve gerekse Ankara’dan da şenliğe katılımın yüksek olduğunu ve bu yıl şenliğin geçen yıllara oranla çok kalabalık olduğu daha önceki yıllarda şenliğe katılanların ortak görüşü. Ak Parti Grup Başkanvekili Ordu Millet Vekili Eyüp Fatsa şenliğe ailesi ile birlikte katılırken, Ordu Millet Vekili Hamit Taşçı da şenliğe katılanlar arasında idi. Eski Millet Vekillerinden Kumrulu Mehmet Pak’ta şenlikte bulunurken Kumru Belediye Başkanı Ticabi Civelek, Korgan Belediye Başkanı M.Ali Akkiraz, Kumru Akparti İlçe Başkanı Hamza Karar ve Ak Parti İlçe Yönetiminin yanı sıra Fizme Belediye Başkanı Ahmet Ağırbaşlı,. Gürpınar Belediye Başkanı Ordulu Velittin Küçük’te Kumrulularla beraberdi. Adını hatırlayamadığım çok sayıda misafir başkan, Çok sayıda Dernek başkanı ve çok sayıda seçkin misafirin katıldığı şenlik programı İstanbul’daki Kumrululara unutamayacakları bir gün yaşattı.

            Sunuculuğunu Moral FM sunucularından Kumrulu Abdullah Arıdoru’nun yaptığı şenlik çocuklara yönelik proğramla başladı. Yetişkinlerinde keyifle izlediği çocuklara yönelik yarışmalar sonucunda çocuklara bol bol hediye dağıtıldı. Gelen misafirler tanıtılırken Dernek faaliyetlerine katkı yapanlara ve öğrencilere burs katkısında bulunanlara  dernek yönetimince plaket takdim edildi. Konuşmaların ardından yüzün üzerinde pehlivanın iştirak ettiği göreşler akşam saatlerine kadar sürdü.

            Kumrulu üniversite öğrencilerine yılda 80 milyarın üzerinde burs veren Kumrulular Derneğinin düzenlediği Şenlik ağasının açık artırma ile seçilmesinin ardından Kumrulu öğrencilere en fazla burs vererek bütün Kumruluların gönlünü feth eden Ali Peru Hocanın plakatini Dernek Başkanı Celalatin Dervişoğlu ve Mali Müşavir  Muhasip Üye Mustafa Çaya birlikte verdi. Organizasyonunu Süleyman Cin’in yaptığı güreşler binlerce Kumru güreş sever tarafından heyecanla izlenirken binlerce Kumrulu ve çocuklar çamların gölgesinde top oynayarak salıncaklarda sallandı.

            Dernek Başkanı Celalattin Dervişoğlu “Derneğin çalışmaları ile ilgili bilgi verip tüm şenliğe katılanlar teşekkür etti.

             Ordu Millet Vekili Eyüp Fatsa ise “Bir araya gelmenin, güç oluşturmanın ve birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak bununda yolunun bu tür derneklerden geçtiğini bu nedenle de derneğin yaşaması için ne gerekiyorsa yapılacağını ifade ederek, aranızda bulunmaktan çok mutluyum. Başarılı çalışmalara imza atan dernek yönetimini tebrik ediyorum.” Dedi.

             Gürpınar Belediye Başkanı Ordulu Velittin Küçük ise“bizler bir araya gelirsek güçlerimizi birleştirirsek biz önemsenir istediğimiz hizmetleri de alırız. Aksi takdirde kimse bizlere senin hakkın al demez” diyerek birlikte yaşamanın ve dernekleşmenin önemi üzerine vurgu yaptı.

            Kumru Belediye Başkanı Ticabi Civelek Sizlere Kumrudan selam getirdim diye başladığı konuşmasında Kumru’daki çalışmalarla ilgili bilgi verip “ sizlerin beraber olması bizleri heyecanlandırıyor, sadece dernek değil tüm Kumruluların mutluluğu için gece gündüz çalışıyoruz.  Şu anda da sizlerle beraber olmanın mutluluğunu yaşıyorum.” Dedi.

            Yazının devamında buluşmak üzere…

            Bekir AKKAYA/3 Haziran 2006/Karadeniz Haber Postası Gazetesi

------

© Bekir Akkaya Blogspot Copyright 2000 © Kaynak göstererek kullanmaya özen gösteriniz. Tüm yasal haklar https://bekirakkaya.blogspot.com.tr/ye aittir. Çalınan her türlü içeriğin hukuki ve cezai sorumluluğu çalanın kendilerine aittir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder