İnternette Arayınız!

18 Nisan 2021 Pazar

Yüz Yılın İyilik Harekatı (Deniz Feneri) /Bekir AKKAYA

Cumartesi günü Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda Yüz Yılın İyilik Harekatı olarak adlandırılan Deniz Feneri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin Seminerine katıldım. Bir günlük seminerde benim gibi Samsun, Amasya, Giresun, Sinop, Tokat ve Ordu gönüllüleri davet edilmişti. Seminerin amacı; gönüllülerce tanışma, gönüllüleri bilgilendirme, derneği
tanıtım ve kısa adı “Sisnet” olan Sosyal İnceleme Sistemleri hakkında bilgilenme olarak belirtilen seminer bütün gönüllüler açısından son derece faydalı oldu.

            Deniz Feneri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Kurumsal İletişim Müdürü Recep Koçak ve Sisnet sorumlusu Devrim Depeli’nin verdiği bilgiler daha çok gönüllülere özel olmasına rağmen derneğin yaptığı yardımlar bizleri bile hayretler içersinde bıraktı. “Küçük Şey Yoktur” adlı iki kitap okumuştum. Bir derneğin yaptığı yardımlar, örnek alınması gereken destan niteliğinde… Kurumsal İletişim Müdürü Recep Koçak : “Siz gönüllülerimiz sayesinde büyüdük ve her gün büyüyoruz” derken salondaki gönüllüler de haklı olarak mutluydular.

            “Türkiye’de 32 Bin gönüllümüz mevcuttur.” Diyen Sisnet Sorumlusu Devrim Depeli karşılıksız ve menfaat düşünmeden insanımızın neler yapabileceğinin belgesini bizlere ulaştırıyordu. Kurumsal İletişim Müdürü Recep Koçak :”2003 yılında 40, 2004 yılında 75 ve 2005 yılında 125 Trilyon yardımı siz gönüllülerimiz aracılığı ile hayırseverlerden alarak ihtiyaç sahiplerine ve fakir – fukaraya ulaştırdık” derken birçok olamaz denilen problemlerin çözümüne belki de bir kapı aralıyordu.

            Yukarıda saydığımız altı ile daha kolay yardım ulaştırmak için Samsun Temsilciliği’nin açıldığını ifade eden İletişim Müdürü Recep Koçak “bu bölgeye bundan öncekinden çok fazla hizmet verilecek ve kısa zamanda yardımlar ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak” ifadesinin ardından  Samsun Temsilcisi Yusuf Baykal’ı gönüllülerle tanıştırdı.

            İsminden de anlaşılacağı gibi “Deniz Feneri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği” başlangıçta bir televizyon programı olarak ortaya çıkmış daha sonra hayırsever ve gönüllülerle işbirliğine gidilerek yurt ve dünyada yardım faaliyetini sürdürmeye devam ede gelmiştir.  Bugün için “Filistin Halkına Yardım Kampanyası” başlatan dernek yurt ve dünyada bir çok yardım kampanyasına öncülük etmektedir. www.denizfeneri.org.tr internet adresinden derneğin sitesine, 0 212 414 60 60 telefon numarasından da derneğe 24 saat ulaşılması mümkün olmaktadır. Bilgilenmek açısından  fener@denizfeneri.org.tr e-mail adresini de burada belirtmiş olalım. Yardım talep edenler gönüllülerce dikkatli bir inceleme sonunda derneğe ulaştırılarak, merkezde de değerlendirilip bütün imkânlar kullanılarak yardım edilme yoluna gidiliyor. 32 bin gönüllü adı gibi sadece gönüllü olup, hiçbir karşılık beklemeksizin “hayırda hayır vardır” mantığı ile görevlerini yapıyorlar…

            Binlerce deniz yıldızının sahile vurduğunu görüp, onları tek tek kurtarmaya çalışan bilgeye bunları kurtarman mümkün mü denildiğinde birini eline alıp denize fırlatıp bunun için evet” denilmesi gibi bir şey. İhtiyaç sahibi binlerceye ulaşılmasa da birilerine ulaşılması mümkün. Nereye kadar sorusuna ise “kıyamete dek” bu böyle devam edecektir. “Yapamadıklarımızdan değil, yapma gücü olup ta yapmadıklarımızdan hesaba çekileceğiz”

            Her birimizin küçük diye atladığımız bir küçük eylemi birçok hayatın yeşermesine neden olacak, bir küçük eylemimiz bilmediğimiz ya da bilemediğimiz bir anda belki de sadaka olarak karşımıza çıkacaktır. Bu açıdan bakıldığında her bireyin yapabileceği bir çok güzellikler vardır ki, Deniz Feneri Derneği’de yurt ve dünyada bunun en güzel örneğini yürütmektedir.

            Buluşmak Ümidiyle…

            Bekir AKKAYA /23 Temmuz 2006 /Karadeniz Haber Postası Gazetesi

----------------------------

© Bekir Akkaya Blogspot Copyright 2000 © Kaynak göstererek kullanmaya özen gösteriniz. Tüm yasal haklar https://bekirakkaya.blogspot.com.tr/ye aittir. Çalınan her türlü içeriğin hukuki ve cezai sorumluluğu çalanın kendilerine aittir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder