İnternette Arayınız!

25 Şubat 2021 Perşembe

Müftü Camide Helallık Partisi Düzenlemiş, Biz de İnandık(!)

Yıllar önce bir müftünün keçisi çalınmıştı da " masonik gazeteler" "Müftü Keçi Çaldı" şeklinde haber yapmıştı. İlçemiz Müftüsü Abdullah Erçin Haberi bana bunları hatırlattı. Müftü Camide "“Helallık Partisi, Veda Töreni, Vedalaşma Partisi, Helallaşma Proğramı” düzenlemiş. Güya bizde yedik! Haberin ayrıntısına buyurun...

Fotoğrafa bakıldığında Pandemi kuralllarının hiçe sayıldığı kesin. Yapılan habere bakıldığında da pekte iyi niyet olmadığı bir gerçek.

              Yön İnternet Sayfasında Ali Yazan imzalı habere birlikte göz atalım. Haberin başlığı şöyle:  “Tayini çıkan müftü camide helallik partisi düzenledi…

              Haberde toplu olarak çekilen fotoğraf kullanılmış ve fotoğrafın üzerine şu ifadeler yazılmış.

              “Virüs bahane. Her şey şahane..” ve “CAMİDE VEDA TÖRENİ..”

              Haberin girişinde açıklayıcı bilgi şöyle verilmiş.

              “Hadi cemaatle namaz

kılmayı geçtik ama, Pandemi tedbirlerini hiçe sayan ilçe müftüsü camide tören yaparak vatandaşlarla toplu vedalaşma partisi düzenledi. Kuralları umursamayanlar sanki virüs bahane, her şey şahane gibi davranmaya devam ediyorlar.”

              Ordu’nun  Kumru ilçe müftüsü Abdullah Erçin, Samsun’un Ayvacık ilçesine tayini çıkınca Caminin içinde düzenlediği vedalaşma töreni büyük tepkilere neden oldu.

Koronavirüs nedeniyle Ordu'da Kırmızı alarm var iken, Ordu Valiliği sürekli denetimlerini artırmakta iken, sosyal mesafe hiçe sayılarak Kumru ilçe müftülüğü tarafından Kumru merkez caminde Pandemi döneminde sürekli merkezi sistemden saat başı anons yapılarak  Merkez caminde saat 14:00 ile 16:00 arasında mesafe kuralı hiçe sayılarak veda ve  helalleşme programı  düzenlendi.

Yapılan bu vedalaşma törenine ilçe halkının bir çoğu katıl, katılmayanlar da tepi gösterdiler..

Haber : Ali Yazan - https://.www.yongazetesi...com/

Son Derece Art niyetli bir haber

Haberde “müftünün camide helallik partisi düzenlediği” söyleniyor.

Sadece bu cümle bile iyi niyetten yoksun bir cümle. Bir kere tayini çıkan bir müftü böyle bir eylem gerçekleştirmez. Hele hele “Camide parti”  mümkün değil. Haberi yapan bir kere partinin nasıl yapıldığına bakması gerekir. Camide hiçbir zaman parti marti de düzenlenmez. Bu külliyen yalandır. Büyük ihtimal namazdan sonra burada toplu bir fotoğraf çektirilmiş. Ve bu fotoğraftan parti marti oluşturularak ne cami ne de cemaat karalanamaz. Toplu fotoğraf bir hatadır ve bu da büyük ihtimal cemaat müftüye birlikte bir fotoğraf çektirelim denilmiş ve müftüde bu cemaati kıramamıştır. Emin olunuz bu haberi cümlelerinden yola çıkarak bir art niyet olduğunu düşünüyorum. Ve bu haberi bu şekilde süsleme yapanlar parti martinin ne olduğunu bile bildiklerine inanmıyorum ve kimse de inanmaz.

Fotoğraftaki cümleyi birlikte okuyalım.

“Virüs bahane, her şey şahane.

Bu cümleyi yazan ne “bahane” ne de “şahane” kelimelerin ne anlama geldiğini bilmiyor. Hem virüsü dikkate almadılar diye haber yapıyorsun ve hem de virüsün bahane olduğunu söylüyorsun. Aklına geleni maksatlı  bir şekilde buraya yazmış işte. Virüsün olmadığını iddia eden biri bu haberi niye yapsın ki? Maksat ne virüs, ne parti ne de veda. Maksat müftüyü karalayarak camiyi hedefe koymak. Bizler de yedik…Virüs bahanesiyle her şey şahane diyerek açıkça müftü, din görevlileri ve cami cemaati hedefe art niyetli olarak konulmuştur. Akıllarınca müftüyü her şeyi yapan biri olarak göstermeye çalışılıyorlar. Nedeni bizce bilinmiyor?

Üst başlıkta “Müftü Camide parti düzenledi” denilirken, fotoğraf üstünde “Camide Veda Töreni” başlığı kullanılmış. O zaman biz de soralım? Parti mi? Veda Töreni mi? Eğer müftü bu proğramı yaptıysa şu yapılanların içeriğini de okuyucularınıza sunun. Gazeteciyseniz beş soruya cevap vermek zorundasınız.

Ya Allah aşkına “Müftü vatandaşlarla toplu vedalaşma partisi düzenledi” deniliyor. Toplu bir fotoğrafın dışında ortada hiçbir bilgide yok. Toplu bir hatıra fotoğrafından art niyet sonucunda çıkan haber bu kadar kopuk olur işte.

İki satırlık haberde müftünün “Helallık Partisi, Veda Töreni, Vedalaşma Partisi, Helallaşma Proğramı” düzenlediği iddia ediliyor. Haberi yapan bir türlü müftünün ne yaptığına karar verememiş. Müftü bey nasıl bir proğramsa hepsini birlikte yapmış yapmış ta bu durum birilerine batmış.

İnanıyorum ki, Müftü Abdullah Erçin bir açıklama yapar ve kendini savunur. Bana da bir açıklama gönderilirse burada kesinlikle yayınlarım.

Burada şunu söylemeliyim, Müftü beyi kesinlikle tanımıyorum. Zaman zaman düğün ve davetlerde bir iki kez selamlaşmamız var hepsi o kadar.

Benim takıntım haberin içeriğine. Bu kadar da art niyetli bir haber kesinlikle olmamalı. Cidden bu haber maksadını aştığı gibi, yalan bile olsa hiç olmamış. Tamamen kopuk ve zorlamalı bir haber olmuş.

Bu haber aslında akla çok şey getiriyor. Ben de Kumru’da yaşıyorum. Kimse Kumru’da tepki mepki de göstermedi ve göstermiyor. Tamamen yalan bir haber ama bu haberi yapanlar art niyetli olmasa da yaptıranlar art niyetli olduğunu düşünüyorum. Zamanla işin aslı zaten ortaya çıkar…

Bekir AKKAYA/ 25.02.2021 /https://bekirakkaya.blogspot.com/ KUMRU HABER GAZETESİ

© Bekir Akkaya Blogspot Copyright 2000 © Kaynak göstererek kullanmaya özen gösteriniz. Tüm yasal haklar https://bekirakkaya.blogspot.com.tr/ye aittir. Çalınan her türlü içeriğin hukuki ve cezai sorumluluğu çalanın kendilerine aittir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder