İnternette Arayınız!

11 Nisan 2021 Pazar

ASLINDA DELİYE HER GÜN BAYRAM /Bekir AKKAYA

Çocukluğumuzda “Ya ya ya, şa şa şa, yarın bayram olsa!” sloganı eşliğinde yürürdük. Bizim cıvıltılarımızı duyanlar pencerelere koşarak bizlere el sallarlar bizde bundan büyük keyif alırdık. Yüreklerimizde kin, garez ve haset duyguları olmadığından herkesi sever, her günümüzü bayram coşkusu içersinde geçirirdik.  

            Son zamanlarda bu coşkuyu ve bayram havasını Kumru’da  her gün yaşıyoruz desem hiç abartı yapmış olmam. Sokaklar cıvıl cıvıl ve herkes bir yerlerde gönüllerine göre eğleniyor ve hoşça vakit geçiriyor. Proğramlar, yarışmalar, tiyatrolar ve turnuvalar, eğer az delilik varsa her gün bayram Kumru’da…

            Zaman zaman insan bilemediğimiz

nedenlerden dolayı hüzünleşir ya da asabileşir. Bu durumlarda ben beklemeyi tercih ederim. Çünkü zaman her şeyin ilacıdır. Zaman zamanda insanda bir bayram coşkusu oluşur. Başka yöreleri bilmem mümkün değil ama Kumru’da bu yıl her gün bir bayram coşkusu mevcut. Sayısız etkinlikler üst üste yapılıyor.

            Geçen yazılarımın birinde “Komşu Köyün Delisi” Tiyatrosundan söz etmiştim. Üstün Dökmen’in yazdığı “Komşu Köyün Delisi” adlı tiyatro oyunu Kumru Erçallar Kültür Sarayı’nda sahnelendi. Yönetmenliğini Harun Muslu’nun yaptığı komedi türündeki oyunda başrolde deli rolü ile Ekrem Saygı verdi veriştirdi. Ağzına Sağlık Emi!.. Üstün Dökmenin eseri, Yönetmen Harun Muslu ve oyunda rol alan ekiple bir araya gelince muhteşem bir oyun ortaya çıktı. Mizahın gücünü bu oyunla görmek mümkün. Yada mizahçının nelere kadir olduğunu…Herkesin mutlaka birkaç kez izlemesi gerektiğini düşündüğüm bu oyun ve ekibi yürekten alkışlıyorum. Hakikaten delilik büyük bir nimet yeri ve zamanında kullanmasını bilenlere. Herkesin kendini akıllı zannettiği bu günlerde bu tiyatro eseri , bu ekiple mutlaka başka ilçelerde de izlenmeli. Özellikle de bazı akıllı geçinenlere bir değil birkaç kez izlettirilmelidir. Teşekkürler Harun Muslu, teşekkürler tüm oyunda rol alanlar…”Ben senin ananı, avradını Silif……..”

            Kutlu Doğum Haftası nedeniyle ilçemiz Kumru her yerde olduğu gibi yoğun bir proğrama ev sahipliği yaptı. Mekan olarak Kumru Erçallar Kültür Sarayı’nın seçildiği proğramlara yoğun katılımın olduğu görüldü. Kumru Din Görevlileri Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Organizesinde Milli Gençlik Vakfı'nın (MGV) çıkardığı Anadolu Gençlik dergisinin düzenlediği "Kuran Ziyafeti"ne ikisi yabancı 3 hafız katıldı. 500 kişilik Erçallar Kültür Sarayında 1500 kişi bir çokları ayakta olmak üzere Kuran dinledi. Salona sığmayan Kumruluların büyük çoğunluğu hafızları dışarıda dinlemek zorunda kaldı. Başta Dernek Başkanı Fahri Gürgezoğlu olmak üzere tüm dernek üyeleri Kumrululara ilk kez unutamayacakları bir ziyafette bulunarak büyük takdir topladı. Son derece başarılı programa vesile olmalarından dolayı kendilerine şükranlarımı sunuyorum.

            23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Kumru’da bulunan İlköğretim Okulları arasında Halı Saha Futbol Turnuvası Düzenlendi. Muhteşem oyunlar sergileyen minikler arasında yapılan maç Cuma günü yapılan final maçları ile son buldu. Kumru Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu ile Yukarıdamlalı İlköğretim Okulu takımları arasında yapılan maçta, Kumru Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu, Yukarıdamlalı İlköğretim Okulu Takımını yenerek kupanın sahibi oldu. Bu yazının yazıldığında 23 Nisan Bayramı Kutlama hazırlıkları yoğun bir biçimde devam ediyordu.


            Aldığımız bilgiye göre Kumru Müftülüğünce düzenlenen “Peygamberimize Mektup” yarışmasına binin üzerinde katılım olmuş. Bu arada herkesin elinde peygamberimizi hatırlatan bir gülle dolaştığını söyleyebilirim.  Bütün güzelliklerin üst üste geldiği nadir günler yaşıyoruz. Mutluluklar ve güzellikler hep daim olsun.

            Bir çok proğramları belki de yazamadık. Bu yazının yazıldığı anlarda yapılması planlanmış bazı programları da burada duyurmuş olalım. 23.04.2005 Cumartesi Saat: 20.00’de Kumru Belediyesinin Organizesinde Erçallar Kültür Sarayında “Mendilimde Gül Oya” adlı tiyatro oyunu sahnelenecektir. Yine Kumru Belediyesi Organizesinde 24 Nisan 2005 Pazar Günü Saat : 19.45’te İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Adem Saraç Hoca “ Peygamber Efendimizin Hayatımıza Doğması” konulu konferans verecek. Yine Kumru Müftülüğü Organizesinde 25 Nisan 2005 Pazartesi Günü Saat : 14.00’te Erçallar Kültür Sarayında Prof. Dr. Salim Öğüt “Çağımız Gençliğinin Problemleri ve Ailenin Önemi” konulu konferans verecek.

            Bu tür etkinliklerle bizlerin gözlerini ve gönüllerini doyuran herkese teşekkür ederken, Erçallar AŞ ve özellikle de İsmet Erçal Beyefendiye “Erçal Kültür Sarayı olmasa bu programlarda bu kadar verimli olmaz” düşüncesinden yola çıkarak kendilerini yürekten alkışlıyorum.

            Buluşmak ümidiyle.

            Bekir AKKAYA/23 Nisan 2005/Karadeniz Haber Postası Gazetesi

------

© Bekir Akkaya Blogspot Copyright 2000 © Kaynak göstererek kullanmaya özen gösteriniz. Tüm yasal haklar https://bekirakkaya.blogspot.com.tr/ye aittir. Çalınan her türlü içeriğin hukuki ve cezai sorumluluğu çalanın kendilerine aittir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder